aardgasvrij Wij zijn erbij

Gratis bespaarboxen thuisbezorgd

De gemeente Hengelo zet dit jaar stevig in op duurzaamheid. De beste energiebesparing is voorkomen dat je energie gebruikt. Isoleren en besparen kan iedereen. Het heeft in vrijwel elk huis effect. Daarom heeft de gemeente een bespaarbox samengesteld om de inwoners te stimuleren om met hun energieverbruik aan de slag te gaan; want alle kleine beetjes helpen. De bespaarbox wordt samengesteld bij SWB door de medewerkers van de afdeling Assembleren & Verpakken.

Box

Bij veel huizen is het vaak vrij eenvoudig om energie en geld te besparen. Kleine maatregelen bieden al snel voordelen. In de bespaarbox is ook informatie te vinden om meer ingrijpende maatregelen te nemen, zoals dakisolatie. Dat heeft vaak al veel effect; 30% van de warmte gaat via het dak verloren. Maar ook spouwmuurisolatie of vloerisolatie is heel effectief. En soms is het nuttig om dit in gezamenlijkheid te doen, zoals met de buren. Want het kan goedkoper zijn om gezamenlijk een aannemer in te huren.

Energieloket

In de bespaarboxen is een folder van het energieloket van Hengelo te vinden. Het Energieloket biedt hulp bij vragen over het verduurzamen van woningen. Op www.hengelo.nl/energieloketΒ staat informatie over maatregelen, subsidies en andere financieringsvormen. Belangstellenden kunnen daarnaast persoonlijk en onafhankelijk advies inwinnen via het energieloket. Kijk op www.hengelo.nl/energieloket.

Poen voor groen

Belangstellenden voor energiebesparende producten kunnen nog steeds meedoen aan de Poen-voor-Groen-regeling. Zij kunnen energiebesparende materialen aanschaffen bij deelnemende winkels in Hengelo en hun kassabon inleveren op www.poenvoorgroen.nl. Dan ontvangen zij tot 50 euro retour op hun rekening.