aardgasvrij Wij zijn erbij

Hengelo ontvangt ruim 7 ton subsidie voor energiebesparing

De gemeente Hengelo heeft een subsidie van het Rijk toegekend gekregen van €701.370 voor energiereductie. De gemeente wil het geld gebruiken om bij ongeveer 8000 huiseigenaren kleine en eenvoudige energiebesparende maatregelen te realiseren, zoals tochtstrippen, led-verlichting en radiatorfolie.

In 2020 worden inwoners door de gemeente, in samenwerking met Duurzaam Thuis Twente en via Hengelo Aardgasvrij, geïnformeerd en geënthousiasmeerd met een wijkgerichte voorlichtingscampagne over de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. De gemeente heeft de ambitie om met dit project bij 8000 huiseigenaren energiebesparende maatregelen te realiseren. Dit komt uit op een totale CO₂ besparing van 9 kiloton.

Claudio Bruggink, wethouder duurzaamheid: ‘Bij veel huizen is vaak met relatief weinig moeite een mooi resultaat te behalen op het gebied van energiebesparing, CO₂ reductie en geldbesparing. In het kader van ‘iedereen doet wat’ kan Hengelo met elkaar goede resultaten behalen op gebied van energiebesparing en klimaatverandering.’

Kleine maatregelen, grote impact

De kleine maatregelen die met deze subsidie uitgevoerd kunnen worden zijn onder meer:

Sociale component

Het Sociaal WerkBedrijf Midden-Twente (SWB) is door de gemeente gevraagd voor de uitvoering van deze kleine maatregelen in huis. Op deze manier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie bijdrage leveren aan dit project.

Regeling Reductie Energiegebruik

De gemeente Hengelo vroeg de subsidie aan bij het Rijk in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). De RRE is een stimuleringssubsidie om huiseigenaren te helpen energie besparen. Met dit budget kunnen gemeenten projecten opzetten om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen.